Castiga bani online

Roombots: robotii care se pot transforma in mobilier

Roombots
Roombots
"Roombots" este un proiect cofinantat de Centrul National de Competenta in Cercetare Robotica din Elvetia ce exploreaza ideea unor module robotice simple, care pot fi folosite in construirea unor corpurilor de mobilier ce se pot auto-configura, ansambla sau chiar misca in functie de nevoile utilizatorului. Rezultatele sunt chiar promitatoare.
Conceptul este asemanator unor piese lego. Practic, fiecare modul robotic are 22cm lungime si arata ca doua jumatati de zaruri prinse impreuna, in interiorul acestuia aflandu-se un acumulator si trei motoare care ii permit sa pivoteze in trei axe de libertate. Conectorii retractabili dintre module permit crearea unor structuri arbitrare si care isi pot schimba forma in functie de nevoi.
Mobilier de asistenta pentru persoanele in varsta sau pentru persoanele cu handicap locomotor, sali de conferinta programabile, arta interactiva, elemente ale unui satelit sau statie spatiala sunt doar cateva dintre domeniile in care acest proiect se poate pune in practica.

Pentru a intelege mai bine conceptul va invit sa urmariti filmuletul de prezentare de ma jos


Roombots - robotii care se pot transforma in mobilier

Niciun comentariu: