Castiga bani online

Prima competitie a robotilor inteligenti din Romania

robot
Pe data de 13 ianuarie a.c., in cadrul Facultăţii de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj a avut loc un concurs in premiera in Romania. 12 echipe de studenti din anii terminali, care au urmat cursul opţional de Roboti Inteligenti au participat la un concurs. Acestia si-au folosit cunostintele pentru a programa acei roboti. Scopul concursului era de a reusi sa determine "masinile" sa parcurga un labirint special construit. Mihai Oltean, lector al Facultatii de Matematica si Informatica a precizat ca "In ultimii doi ani s-au facut investitii majore în cercetare si a fost posibila crearea acestui minilaborator de roboti". Astfel au reusit cei de la Cluj sa imbine utilul cu placutul. Trebuie sa spun ca mi-a placut mult aceasta initiativa si m-as bucura ca intr-o zi sa pot participa si eu la asa ceva.

Aici puteti vedea mai multe fotografii de la acel eveniment, iar AICI puteti vizona filmul

Un comentariu:

Anonim spunea...

Salut,

Cred ca e mult spus inteligent. Faptul ca e programat sa urmareasca o linie cu ajutorul unor senzori in infrarosu nu inseamna ca e inteligent. Nici macar Asimo nu este inteligent.

Noi vom incerca sa adunam pasionatii de robotica si inteligenta artificiala pe forumul http://forum.inteligenta-artificiala.ro. Asteptam acolo pe oricine este interesat.