Castiga bani online

Robotii fotbalisti

Robotii fotbalistiOri de cate ori vad ca in Romania se incearca tot felul de experimente in domeniul roboticii parca ma face sa visez la viitor. Cu atat mai mult, cu cat aceste experimente sunt facute in cadrul unor institutii ce apartin Ministerului Educatiei (Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului - cum se numeste mai nou). In cele ce urmeaza va voi prezenta un proiect al Facultatii de Electronica, Bucuresti. Se pare ca studentii acestei facultati au reusit sa construiasca roboti care stiu sa... joace fotbal. Acestia (robotii) au doar 20 cm inaltime si stiu sa ia anumite decizii, dar mai ales, sunt optimizati pentru jocul de fotbal. Iata ce au declarat cativa dintre studentii antrenati in acest proiect:

SINCRON CRISTIAN CLEPCEA, student anul IV: "În principal este microcontrollerul, în rest sunt circuite şi senzori. Avem doi senzori aici, doi sub robot şi unul aici care nu se vede pentru că este pe post de lentilă. Se bazează pe putere, pe faptul că poate să împingă obstacole, este simplu şi cu un program fără buguri."

SINCRON MIHAI NEGROIU, student anul III: "Am încercat să facem ceva inedit, ceva care să surprindă şi care să fie eficient."

Sa nu va imaginati ca acesta a fost un proiect usor de realizat. Studentii au trebuit sa-si puna serios imaginatia la incercare. Au folosit ca piese componente cam orice ar fi putut fi de folos: piese lego, jucarii, cutii si multe alte lucruri care la prima vedere nu au nici cea mai mica legatura cu robotica. Partea cea mai interesanta este faptul ca toate aceste eforturi ale studentilor vor putea sa-si arate adevaratele rezultate in vara, cand este programat un concurs international ce se va desfasura chiar la Facultatea de Electronica din Bucuresti. Mult succes reprezentantilor nostri !

AICI puteti vedea imagini video cu robotii ce au participat la "campionatul national de fotbal al bucatilor de metal inteligente", stire prezentata de Antena 1

Niciun comentariu: