Castiga bani online

Google face parteneriat cu Universitatea Oxford pentru cercetare in domeniul Inteligentei Artificiale

Google Brain
Google este una dintre companiile ce investeste masiv in domeniul roboticii. In acest scop, la inceputul acestui an (2014), au achizitionat DeepMind, companie specializata tocmai in acest domeniu. Din cate se pare acum Google DeepMind va colabora cu 2 dintre cercetatorii Inteligentei Artificiale din cadrul binecunoscutei Universitati Oxford. Conform lui Demis Hassabis - co-fondator DeepMind si vice-presedinte Google echipele vor lucra in special la recunoasterea imaginilor si a limbajului natural.
Cei doi cercetatori din cadrul Universitatii si-au creat fiecare si propriile companii: Dark Blue Labs - ce implica cercetarea modului prin care masinile pot intelege mai bine ce le transmit utilizatorii si Vision Factory - care este specializata in sistemele de recunoastere vizuala.
Google a angajat sapte profesori din spatele acestor doua companii, ei urmand sa colaboreze in continuare cu Universitatea din Oxford.
Zeus Kerravala, analist al ZK Research, considera acest parteneriat unul foarte inspirat, inteligenta artificiala putand fi aplicata si in cadrul aplicatiilor deja existente ale Google precum Google Maps sau Google+. Conform declaratiilor acestuia "AI (Artificial Intelligence / Inteligenta Artificiala) poate fi folosita pentru a face aplicatii mult mai predictive dar si pentru a face robotii mai inteligenti. Isi gaseste utilitatea in mod direct in domeniul roboticii, insa poate fi adaptata si altor aplicatii. Poate anticipa nevoile utilizatorilor. Inteligenta Artificiala poate ajuta aplicatiile sa inteleaga ce vor sa faca utilizatorii, bazandu-se pe actiunile lor din trecut."
Interesul Google in domeniul roboticii este relativ nou, iar parteneriatul cu Universitatea din Oxford se concretizeaza si printr-o donatie substantiala pentru departamentul de Stiinta Calculatoarelor si Inginerie, suma exacta nefiind data publicitatii. 
Google a achizitionat opt companii din domeniul roboticii in ultimul an, printre care si Boston Dynamics, compania ce a dezvoltat Atlas - cel mai avansat robot umanoid despre care va vorbeam in urma cu ceva timp

Niciun comentariu: