Castiga bani online

Tehnologii hoteliere - majordomii roboti sau aplicatia ce inlocuieste cheia/cartela de acces

robotul majordom
Marile lanturi hoteliere incearca sa fie in pas cu tehnologia si sa ofere clientilor o experienta cat mai placuta. Astfel au aparut Botlrs - majordomii hi-tech sau aplicatiile ce va pot ajuta sa deschideti usa camerei sau va ofera o harta digitala detaliata a hotelului in care va cazati. Este vorba de 2 lanturi hoteliere de renume la nivel international: Mariot si Starwood.

Daca se intampla sa va aflati in vizita in orasul Cupertino, California si va veti caza la hotelul Aloft ce apartine de lantul hotelier Starwood, veti fi surprinsi sa observati 2 majordomi mai putin obisnuiti. Acestia sunt de fapt 2 roboti “Botlrs”, denumiti A.L.O., care au fost construiti de Savioke si care sunt capabili sa execute sarcini simple ce tin de receptie si sa interactioneze cu oamenii. Practic in momentul in care unul din oaspetii hotelului cere diverse obiecte (precum o periuta de dinti sau prosoape), un angajat va incarca robotul cu acestea, va tasta numarul camerei si Botlrs se va ocupa de restul. Robotii sunt echipati cu senzori si conexiuni WiFi/4G pentru a comunica cu software-ul lifturilor, miscandu-se fara a atinge sau sparge nimic în jurul lor. Fiind inca in perioada de teste, clienti pot introduce un rating pe ecranul touch al robotului, sau îi pot oferi chiar si un bacsis sub forma unui tweet cu hashtag-ul #MeetBotlr. Cei de la Starwood iau in considerare extinderea acestui program si in alte 100 de unitati din intreaga lume incepand cu 2015, in functie de succesul de care se va bucura.

Si cei de la Mariot tin cont de ultimele tehnologii cand vine vorba de dotarea lanturilor de hoteluri. Astfel, in scurt timp veti putea beneficia de o aplicatie iOS sau Android prin care puteti controla aproape fiecare aspect al sederii voastre.
Astfel, prin intermediul aplicatiei, veti avea posibilitatea sa faceti check-in - ul cu o zi inainte de cazare, putand apela si la diverse elemente pentru personalizarea camerei, gen sampanie la rece. In acest fel se poate evita aglomeratia de la receptie si face ca intreg procesul sa se desfasoare mai rapid si mai placut pentru clienti. O alta optiune cel putin la fel de folositoare este aceea ca veti putea folosi smartphon-ul pentru accesul in camera. Astfel puteti elimina grija unei cartele de acces. Pe langa toate acestea aplicatia vine cu o serie de harti digitale ale hotelului pentru a va putea conduce in permanenta direct unde aveti nevoie. Aplicatia va fi introdusa si in hotelurile partenere cu Hilton, precum DoubleTree sau Embassy Suites si va contine si alte informatii utile.

Speram ca astfel de inovatii sa fie in curand ceva obisnuit in cadrul hotelurilor din intreaga lume.


Robotul majordom

Niciun comentariu: