Castiga bani online

Netograf.ro - aplicatie oficiala ANCOM de monitorizare si testare a serviciului de internet in Romania


Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a lansat de curand o aplicatie de testare si monitorizare a calitatii serviciului de internet de catre abonatii romani. denumit "netograf" Aceasta se afla inca in stadiul beta si poate fi testata pe site-ul oficial: www.netograf.ro
Aplicatia Netograf.ro a fost conceputa de ANCOM pentru a oferi utilizatorilor de internet din Romania un instrument independent, obiectiv si gratuit pentru a verifica permanent calitatea serviciului de internet pe care il platesc. Ei vor putea sa constate nu doar daca serviciul de internet pe care il au se ridica la calitatea promisa, ci si sa compare parametrii inregistrati cu cei obtinuti de abonatii altor furnizori”, a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM. 
Netograf.ro testează calitatea conexiunii între echipamentul terminal al utilizatorului final şi un server de test. Pentru testarea acestor parametri, utilizatorul trebuie să selecteze furnizorul, tipul de ofertă de care beneficiază şi tipul de conexiune. Furnizorii autorizaţi de servicii de acces la internet au obligaţia de a-şi introduce în aplicaţie datele tehnice ale ofertelor comerciale active prin intermediul unei interfeţe web. Aplicatia se diferentiaza de alte instrumente de acelasi tip si prin faptul ca, pe baza testelor efectuate de utilizatori si a ofertelor introduse, va calcula si valorile medii ale parametrilor tehnici de calitate oferiti de un anumit furnizor. De exemplu, in ceea ce priveste viteza serviciului de internet, aplicatia va calcula valoarea medie nationala inregistrata de fiecare furnizor sau valoarea medie pe localitate.


Niciun comentariu: